Behandelingen

Samen voor het beste resultaat

Sportmassage
Deze massage werkt diep in op de spieren en is gericht op de bevordering van de doorstroming van het bloed, waardoor de afvalstoffen worden afgevoerd en blokkades worden opgeheven. De klachten zoals stijfheid, vastzittende spieren, vermoeidheid kunnen dan sneller herstellen.

Voetreflexmassage
Als een orgaan  of lichaamsdeel niet helemaal functioneert weerspiegelt zich dat in voeten, energie- reflexie punten. D.m.v. massage worden de processen weer in beweging gebracht zodat het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Houding, klachten en advies
Een sportmasseur kan tijdig klachten signaleren/herkennen die betrekking hebben tot de zittende werknemer of diegene die zwaar fysiek werk verrichten. Met gerichte oefeningen en adviezen betreffende de houding wordt(een deel) van de klacht opgelost en waar nodig door te verwijzen. Dit heeft als gevolg een verminderd ziekte verzuim en een betere kwaliteit van leven.

Elastic Sport Taping
Met deze tape wordt het fysiologisch bewegen ondersteund, waarbij het lichaamseigen herstelproces wordt gestimuleerd.

Het wordt vaak in de praktijk gebruikt om:

  • vermindering van pijn of zwelling
  • verbetering van de houding
  • verbetering van de functie
  • sneller terug keer naar sport of activiteit.

Triggerpoint
Een TP in een spier is als een locale contractietoestand, verkramping. Kenmerk is de afgeleide pijn, de pijn die je ervaart heeft de bron ergens anders in het lichaam. Door plaatselijk TP massage, diepe stijiking of diepe druk kan men deze knoop los masseren. Deze techniek kan de client ook thuis doen zodat het herstelproces sneller gaat.

Gewrichtscorrecties in beweging
Deze behandeling is ontwikkeld om verschoven wervels of gesubluxeerde gewrichten te corrigeren. Dit gebeurd door gelijktijdig te bewegen en druk de positie van gewrichten weer in de goede positie  worden gebracht.  Daardoor kan de blokkade in de vrije stroom van Qi (levensenergie) weer stromen en de pijn- en gezondheidsklachten afnemen. De Breuss massage is hier onderdeel van. Deze methode gaat in op  de fysieke en psychische spanningen  van de client.  De wervelkolom wordt voorzichtig opgerekt zodat de wervels meer ruimte krijgen. De Johannesolie is zeer ontspannend bij spierpijn, spit en reumatische pijnen.

Samen voor het beste resultaat